Vaccinationspass ska vara klart från juni

Massor av svenskar går och längtar efter att kunna resa till Gran Canaria och till andra länder inom EU precis som vanligt igen. En bra återgång till det normala och till att kunna resa på ett tryggt och säkert sätt kommer även det kommande vaccinationspasset att vara. Från regeringshåll så är det också sagt att vaccinationspasset ska vara tillgängligt från juni.

För alla resenärer som vill åka till något av alla EU:s länder så är en fullgjord vaccination och en E-legitimation ett krav för att kunna få sitt vaccinationsbevis. Man kommer sedan att kunna identifiera sig via tjänsten från sin smartphone, surfplatta eller dator. Förutom att vaccinationsbeviset kommer att vara tillgängligt från alla dessa enheter ovan nämnda så kommer det även att kunna skrivas ut på papper för alla resenärer som hellre föredrar detta.

I skrivande stund så är det inte klart vilka länder som man kommer att kunna besöka med sitt vaccinationspass eller vad som kommer att gälla för barn och deras vaccinering. Inom de närmaste veckorna förväntas EU ha fattat ett beslut som ska gälla för samtliga EU-länder.

Finansiera din resa till Gran Canaria

Många har också haft det tuffare rent ekonomiskt den senaste tiden vilket också självklart kan påverka resandet närmaste året. När man väl åker på härlig semester så vill man självfallet också känna att man kan njuta av ledigheten genom att äta och dricka gott, shoppa och hitta på roliga aktiviteter med familjen.

Att ha råd med sin resa är viktigt oavsett om man redan har sparade pengar till resan eller om man väljer att försöka hitta lån till en låg räntekostnad. Oavsett vilket finansieringsalternativ som man väljer så är det alltid viktigt att ha koll på sin budget på hemmaplan precis som det också är att ha gjort upp en bra budget för semesterresan på Gran Canaria.

Skulle man välja att finansiera sin resa genom att försöka hitta ett lån så har man alltid fördelen av att kunna jämföra lån med varandra. På så vis så kan man enkelt se vilka krav och villkor olika långivare har samtidigt som man på ett smidigt sätt kan välja det lån som har lägst effektiv räntekostnad. Här finns alltså både pengar- och tid att kunna spara som också är väl värt att se över för den kommande semesterresan.

Genom Fairlån så kan också vända sig till en trygg och bra låneförmedlare. Genom att man gör detta så kan man också få flera låneerbjudanden att ta ställning till utan att man belastar sin kreditvärdighet mera än vad som faktiskt är nödvändigt, anledningen till detta är att endast en enda kreditupplysning kommer att tas. Här får man med andra ord en god möjlighet att kunna förbättra sin ekonomi genom att samla eventuella dyra lån och på så vis även spara pengar rent allmänt och inte bara inför semesterresan till Gran Canaria.

Det behöver semesterkassan räcka till

Ett vanligt misstag många svenskar gör är att beräkna att saker och ting ska kosta betydligt mindre på Gran Canaria än vad de faktiskt gör. Att göra matinköp i butiker som Mercadona och Lidl är fortsatt billigare än i Sverige men när man är på semester så kanske man inte alltid är så intresserad av att stå och laga egen mat utan vill hellre äta ute på restaurang.

Middag med dryck på restaurang kan vanligtvis kosta runt cirka 20–25 Euro per person om man befinner sig i turistområden som San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas och Puerto Rico. Betydligt billigare äter man utanför Gran Canarias turistorter och mera centralt- samt norrut på ön. Utöver mat och dryck (som vanligtvis är den stora kostnaden på semesterresan) så behöver man också ha en bra slant över om man har tänkt att shoppa och/eller göra andra aktiviteter och utflykter.

Reser man som barnfamilj så kan det många gånger vara värt att fundera på att åka på en all inclusive resa där mat, dryck, glass och allt annat som är till förtäring redan ingår i priset. Hotell med all inclusive är vanligtvis också större kedjor där kids club och aktiviteter finns tillgängliga vilket dels är roligt för barnen som det också kan vara bekvämt för föräldrarna. Något som fortsatt dock är billigt på Gran Canaria är att åka taxi, en taxiresa på cirka 10 minuter kostar vanligtvis enbart runt cirka 10 Euro.