Utforska New Yorks sevärdheter och kultur

New York är en av de mest spännande städerna att uppleva. Det finns massor av sevärdheter och kulturella aktiviteter som väntar på att utforskas. Upptäck de historiska monumenten, som Frihetsgudinnan och Empire State Building, eller ta en promenad genom Central Park för att njuta av den vackra naturen. Ta sedan en sväng till stadens rika kulturliv med teater- och musikupplevelser, museer, gallerier och mycket mer.

Upplev kulturen i Harlem

Harlem är en av New Yorks mest berömda stadsdelar. Gå på en guidad tur för att lära dig om historien bakom detta unika område, som har varit hemvist för afroamerikaner. Upplev musik och dans på någon av de lokala klubbarna eller ta del av den levande poesin som finns överallt. Besök några av de lokala museerna, som National Jazz Museum of Harlem, för att se utställningar och verk från olika konstnärer. Förutom att uppleva den rika kulturen kan du även besöka några av de populära restaurangerna i området, sitta ner vid gatuköket och prova deras mat.

Vandra på The High Line

Att ta en promenad på The High Line är ett av de mest populära nöjena i New York City. Det är en 2,3 kilometer lång park som erbjuder fantastiska utsikter över staden. Denna sträcka var förut en järnväg som nu har gjorts om till en promenadvänlig park. Du kan ta en promenad längs den vackra gröna linjen och njuta av den unika miljön som skapats med hjälp av trädgårdar, fontäner och statyer. Ett tips är att först besöka Chelsea Market som ligger nära intill för att fylla på energi. Oavsett om du letar efter en romantisk promenad eller bara vill ha en trevlig dag ute i solen, så är The High Line det perfekta stället att uppleva New York.

Njut av en härlig dag i Central Park

Central Park är givetvis en av de mest populära turistställena i New York City. Det är en stor park som erbjuder allt från promenader, cykling, fiske och picknick till konserter, teaterföreställningar och andra evenemang. Det finns något för alla att njuta av i Central Park. För dem som vill ta det lugnt kan man slappa på gräsmattan med en bok eller bara njuta av den vackra utsikten. För dem som vill ha lite mer action finns det gott om aktiviteter att prova på, inklusive tennisbanor, minigolfbanor och lekplatser. 

Oavsett vilken typ av dag du letar efter så hittar du garanterat något att göra i Central Park. Om du vill göra dagen ännu bättre kan du ta med dig en picknick och njuta av en bok i den underbara miljön. Du kan välja att plocka upp snacks på någon av de många restaurangerna eller marknaderna runt parken, eller så kan du förbereda din mat hemma innan du ger dig ut.

Hitta den bästa maten i New York

New York är känt för sin rika matkultur och det finns många ställen att välja mellan. Om du letar efter den bästa maten i New York, rekommenderar vi att du provar några av de lokala favoriterna. Försök ta en bit av den berömda New York-pizzan, som är krispig och smakrik. Eller prova någon av de lokala specialiteterna som knish, pastrami sandwich eller bagel med lox. För dem som gillar asiatisk mat finns det massor av restauranger som serverar allt från sushi till dim sum. Oavsett vad du bestämmer dig för att äta, kan du vara säker på att det blir en upplevelse utöver det vanliga.

Den bästa shoppingen i NYC - spana in de hetaste butikerna och trendigaste marknaderna

New York City är ett paradis för shoppingälskare. Det finns massor av trendiga butiker och marknader att utforska, så det är lätt att hitta något som passar alla smaker och budgetar. Om du letar efter de hetaste butikerna i staden ska du bege dig till Soho, där du hittar designer butiker som Marc Jacobs, Prada och Gucci. För en mer unik shoppingupplevelse kan du besöka East Village, där du hittar vintagebutiker med kläder från hela världen. 

Du kan också ta en tur till Brooklyn för att spana in de trendigaste marknaderna i staden. Williamsburg Flea Market erbjuder antikviteter, möbler och andra unika fynd, medan Smorgasburg erbjuder mat från olika delar av världen. Oavsett om du letar efter lyxvaror eller billiga prylar finns det gott om alternativ för den perfekta shoppingrundan i NYC.