Flyg till Las Palmas

Resa till Gran Canaria, missa inte detta på ditt besök!

Funderar du också på att resa till Gran Canaria men tillhör en av alla som tror att Gran Canaria enbart består av sol, stränder och stora turister i alldeles för små Speedos? I sådana fall så är det dags att tänka om snarast. Gran Canaria är en Ö som visserligen erbjuder just detta men som också massor av annat för alla olika smaker och intressen samt för alla åldrar.

Det absolut bästa sättet att uppleva Gran Canaria på är med bil. Mängder av biluthyrare finns att hitta i mer eller mindre varje gathörn när du väl kommer ner till den södra delen av ön och där även de allra flesta hotellen och turisterna också håller till.

Planerar du också en resa till Gran Canaria och vår vackra Ö så får du absolut inte missa nedanstående fantastiska platser och som alla anges utan inbördes ordning.

resa till Gran Canaria

1. Arucas

Ett besök vid den fantastiskt vackra katedralen i byn Arucas är ett absolut måste om du gillar arkitektur och god Rom. I Arucas så finner du Arehucas Rum Distillery som erbjuder guidade turer dagligen med provsmakning av deras olika typer av Rom och som alla dessutom håller absolut högsta världsklass. Missa heller inte möjligheten att köpa hem ett par goda flaskor 18 års-lagrade Arehucas Añejo Reserva Especial.

resa till Gran Canaria

2. Tejeda

Den lilla byn Tejeda som ligger belägen mera centralt på ön har blivit utsedd till en av Spaniens vackraste byar och är också ett absolut måste när du vill boka en resa till Gran Canaria. Allra vackrast är Tejeda när mandelträden står i blom i mitten av januari till början av februari.

Flyg till Las Palmas

3. Las Palmas

En resa till Gran Canaria är inte fulländad utan ett besök i Las Palmas. Huvudstaden på Gran Canaria erbjuder allt från fantastiska restauranger, barer, shopping, sport, kultur och nattliv. Vill man ta en kort paus från allt som finns att se och göra och svalka sig med ett härlig dopp i havet, ja då ligger också den vackra milslånga Las Canteras-stranden i nära anslutning till precis allt.

4. Maspalomas

För barnen (och för många vuxna) så är området i och kring Maspalomas utan tvekan det som lockar allra mest. Här finns bland annat Palmitos Parks djurpark, vattenparken Aqualand och mängder av andra aktiviteter som kamelsafari, turer med buggys och delfinturer med katamaraner som alla passar bra för både yngre och äldre förmågor.

5. Pärlor

De gömda pärlorna Agaete, Moya, Teror och Pueblo de Mogán är ställen som de allra flesta turister ytterst sällan har hört talas om och än mera sällan ens satt sin fot i. Vill man komma bort från stora hotellkomplex och övriga turister så är alla dessa ställen våra personliga favoriter på Gran Canaria och heller inte några som man bör missa. Att sätta sig ned på ett mysigt fik sippandes på en god och stark kaffe Cortado samtidigt som man tittar- och lyssnar på lokalbefolkningen är alltid lika trevligt. Gillar man tapas så får man vid ett besök i Pueblo de Mogán heller inte missa att testa på öns bästa tapas som serveras på Restaurante El Tomate.

Agaete, denna magiskt vackert gröna och lummiga plats, är en by som många ändå kan ha hört talas om och till och med även har besökt då det också anordnas guidade turer hit. I Agaete så hittar vi Europas enda kaffeplantage vilket också lockar många att besöka Agaete. Förutom underbart rostat kaffe så kan man både provsmaka- och köpa goda prisbelönta viner från Agaete.

Moya och Teror erbjuder lugn och ro, vackra gröna berg och dalar, vilka passar helt perfekt för vandring och avkoppling. Planerar du att besöka Moya och/eller Teror så kom ihåg att ta med en extra tröja eller regnjacka då klimatet här är avsevärt mera fuktigt och kallt än vad som erbjuds på södra delen av Gran Canaria.

Pueblo de Mogán är inte att förknippa med turistorten Puerto de Mogán som ligger 10 minuters bilfärd ifrån. I byn, Pueblo de Mogán, som ligger vackert inbäddad i en dal omgiven av höga berg så kan också antalet turister räknas på en hand.

 

Tänk även på detta innan du bokar din resa till Gran Canaria

Vill man boka en resa till Gran Canaria under den Skandinaviska högsäsongen (oktober-april) så kan det många gånger vara svårt att hitta ett bra och prisvärt boende, särskilt om det är de varma och torra klimatet som lockar i turistorter som San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico och Puerto de Mogán som alla finns  att hitta på öns södra del.

Boende på Gran Canaria på TioHotell.se och deras hemsida är några som det alltid är värt att vända sig till oavsett vart man än söker boende på ön, att vara ute i riktigt god tid med sin hotellbokning är dock ett absolut måste.

Det är inte ovanligt bland turistande svenskar i San Agustin och Playa del Ingles och bland glada norrmänn i Arguineguin och Puerto Rico att man bokar sitt hotellboende i 6-12 månader innan sin kommande vistelse. Detta görs då många av dessa resenärer redan har sina favorithotell som man gärna kommer tillbaka till år efter år.