När drömresan väntar runt hörnet

Resandet ökar lavinartat i Sverige och runt omkring i Europa. När nu också påskledigheten väntar för både yngre och äldre så innebär detta också en peak i bokandet av resor. 

Allt från aktiva skidresor till Åre eller alperna till mysiga charterresor hit till härliga Gran Canaria bokas friskt av ressugna svenskar. Att vi svenskar ofta kallas för det resande folket kan inte stämma in bättre än just nu. Även om det ligger flera månader längre fram i tiden så gillar vi svenskar av tradition också att planera vårt resande i god tid i förväg. 

Detta år innebär inget undantag från detta, snarare tvärtom nu när allt resande mer eller mindre även har återgått till det normala igen och där vi alla vill återse nya som gamla favoriter av alla speciella resmål som vi går och drömmer om.

Att resa med begränsad budget

För många som knappt kan vänta på att få packa väskan igen och sticka ut på resande fot så kan också ekonomin vara en stor faktor till ifall resan ens ska kunna bli av. Många som reser kan också resa med en begränsad budget där allt från flyg, hotell, mat, shopping och utflykter ska kunna få plats.

Att planera sin resa i god tid och jämföra allt från flyg till hotell är alltid rekommenderat. Pengar finns oftast att kunna spara genom att man bokar flyg och hotell separat och inte via researrangör, dock så är det alltid värt att kolla in de stora researrangörernas utbud av sista minuten-resor då det i stort sett alltid finns klipp att kunna göra, detta gäller inte minst till solsäkra resmål som just Gran Canaria och Mallorca.

Allt fler svenskar väljer även att låna pengar till sin drömresa för att man verkligen vill ta sig iväg nu på studs. Om man funderar på att låna pengar till sin resa så är det alltid värt att se över fördelaktiga konsumtionslån via Lenders.se där man kan få gratis rådgivning att kunna hitta bästa möjliga lån till resa till en acceptabel räntekostnad.

Om man beslutar sig för att låna pengar till sin resa så bör man alltid ha full kontroll på sin ekonomi med vetskapen om att man också kommer att kunna delbetala sitt lån månadsvis och ända tills dess att lånet är avbetalat och klart. Skulle man vara det minsta osäker på om man kan detta eller inte, ja då är det alltid ett bättre beslut att avstå att låna pengar till sin resa och istället sticka iväg på sin resa när man sparat ihop nog med pengar.

 

Reser man med en begränsad budget så kan det också vara värt att kolla in prisvärda privatboenden via airbnb. Mat- och dryckeskostnaden kan ofta skjuta i höjden när man är ute på semester. Vill man spara in en slant även här så kan man begränsa antalet restaurang- och barbesök och istället välja att laga mera mat hemma, att ta med lunchlådor till stranden och även njuta av en god sangria hemma på balkongen emellanåt istället för på närmaste bar.