Intresset för utlandsresor ökar

Vi är många som har väntat- och längtat efter varmare- och allmänt bättre tider och nu äntligen så är dessa också här. Detta tillsammans med vaccinationspassens inträde på marknaden har också resulterat i att intresset för resor inom Europa ökat hos oss svenskar.

Researrangörer som TUI och Ving rapporterade nyligen om fullsatta flyg till Gran Canaria under påskveckan och att man redan nu har ett större antal bokningar till Kanarieöarna under den kommande sommaren och mot vad man vanligtvis har under denna tid.

Vanligtvis så brukar annars både TUI och Ving ha ett begränsat antal flyg just till Kanarieöarna under sommaren då högsäsongen på Kanarieöarna bland oss Skandinaver är från cirka mitten av oktober till och med mitten av april månad.

 

Klassiska resmål lockar svenskarna

Det är inte bara klassiska charterresor till Kanarieöarna, det spanska fastlandet, Grekland och Cypern som många längtar efter. Även vanliga weekendresor och reguljärflyg till Europas övriga smultronställen finns också med på mångas önskelista.

Resor till Gardasjön i norra Italien är ett av alla dessa ställen som många svenskar av tradition fullkomligt älskar att besöka. Gardasjön, eller “Lago di Garda” som sjön heter på Italienska, är Italiens största sjö och belägen i närheten av Verona och mellan Milano och Venedig.

Gardasjön och dess närområden erbjuder en sagolik natur för alla smaker och intressen och är ett område som vi själva aldrig får nog av att besöka. Oavsett om man bara gillar att njuta av “Lago di Gardas” blå vatten, de kringliggande lederna för vandring och mountainbike eller om man föredrar att upptäcka ett av Italiens bästa vindistrikt Valpolicella, ja då erbjuder Gardasjön och dess omgivningar allt detta och mängder av saker därtill.

Att resa runt kräver lite tålamod

Något som vi själva älskar med området är att man kan välja att bo på allt från lyxiga hotell till vanliga vandrarhem, villor och i semesterlägenheter. Vårt absolut bästa tips att upptäcka Gardasjön och dess magiska omgivningar är ändå att hyra en bil och på så vis ta del av allt det vackra som området också har att erbjuda.

Värt att också tänka på är att distriktet även är ett otroligt populärt resmål för italienarna själva, särskilt på söndagar, vilket även gör att det är bra att man är utrustad med ett gott tålamod om man själv hyr bil då köerna ibland kan bli långa.

Så när vaccinationspassen äntligen är fixade för oss så blir det även ett härligt återseende av vårt kära “Lago di Garda” under sensommaren när vi lämnar Gran Canaria under ett par veckors tid, ses vi vid Gardasjön i augusti månne?