Ge bort resa i julklapp

Är du också någon som har svårt att komma på vad du ska ge till dina nära och kära i julklapp? Var bara lugn då du är långt ifrån ensam om detta.

Något som alltid är lika uppskattat av alla i familjen är såklart en resa till varmare breddgrader, och varför då inte till solsäkra och härliga Gran Canaria?

Det som gör Gran Canaria och dess klimat helt unikt är också att vår lilla Ö visar upp en jämn åretruntemperatur som gör klimatet till det bästa i världen. Det kan vara svårt att tro att en Ö som man kör runt på bara 4-5 timmar och från norr till söder på dryga timmen, även har flera klimatzoner, men så är det faktiskt.

Vår norra del av Gran Canaria är betydligt mera kylig, fuktig och regnig än vad den södra delen på ön är som uppvisar ett varmt och torrt subtropiskt klimat. Då Gran Canaria även erbjuder något för alla smaker och intressen så är det också en Ö som inte gör någon besviken, oavsett vad det är som du är intresserad av.

Det absolut bästa sättet att uppleva Gran Canarias alla gömda pärlor och varierande klimat på är alltid att hyra bil och själv ta sig runt på ön. Slingrande vägar med litet mötesutrymme är också ett faktum på många av öns vägar, vilket också är något att vara medveten om på förhand om man väl bestämmer sig för att hyra bil på ön.

Julklappar som uppskattas av alla

Okej, du har redan bestämt dig för att åka på en charterresa för hela familjen till Gran Canaria i jul, eller så kanske det är en romantisk kärlekssemester till vår vackra Ö som lockar.

När vintern även är som mörkast och kallast där hemma i Sverige så passar också en resa till varmare breddgrader alldeles utmärkt. Även om själva resan är den stora julklappen till familjen eller till din partner så kanske du ändå känner att du vill göra någonting mera- någonting alldeles extra när ni väl befinner er på plats på Gran Canaria.

Till kärleken av det kvinnliga könet så är alltid julklappar som smycken, parfym och en shoppingdag på Las Palmas stora gallerior alltid lika uppskattat, precis som det även är ett säkert kort som aldrig kan slå fel.

Till pojkvännen- eller mannen då, vad finns det då man kan hitta på som en fin julklapp? Ja här kan såklart en fin flaska whisky, en fisketur på havet eller varför inte biljetter till en fotbollsmatch med öns stolthet UD Las Palmas passa perfekt.

Något som också passar alldeles utmärkt som en julklapp till någon av det manliga könet är en adventskalender för män. En adventskalender för män kan innehålla massor av alternativa julklappar inom olika områden som många män verkligen uppskattar.

Vilken man gillar exempelvis inte god öl, smarkrikt kaffe eller lyxiga hudvårdsartiklar anpassade efter mannens hudtyp? Ja, hantverksöl från världens alla länder, specialrostat kaffe med olika ursprung till lyxig hudlotion eller skäggolja för det perfekta skägget, är bara några av alla områden som finns tillgängliga som adventskalender för män.

Detta gillar barnen att göra på Gran Canaria

Till barnen då, vad passar då bra att ge som julklappar av allt som finns att se och göra på Gran Canaria? För barnen så är det främst de aktiviteter och upplevelser som erbjuds i och runt Maspalomas som kommer att stå allra högst upp önskelistan.

En heldag på Palmitos Park Zoo i Maspolamas är alltid lika uppskattat av barnen (precis som det även är för alla vuxna), något som absolut inte får missas på Palmitos Park är delfinshowen. Ett besök på vattenparken Aqualand (också i Maspalomas) är något som barnen (och föräldrarna) garanterat kommer att älska.

Kamelsafari i Maspalomas sanddynor är något som kan vara en rolig och annorlunda upplevelse för hela familjen precis som barnen också kan njuta av roliga fysiska aktiviteter i Angry Birds-parken i Puerto Rico.

Så, när nu resan till Gran Canaria är bokad och klar och julklapparna till alla nära och kära är nedpackade i resväskan så hoppas vi också att vi ses i värmen på Gran Canaria i jul.