Detta är bra att tänka på inför din hälso- eller träningsresa

Alla som kommer ner till oss på Gran Canaria på en härlig hälso- eller träningsresa har en och samma sak gemensamt, man är alla motiverade och har verkligen sett fram emot sin resa. Då alla våra resenärer alla har olika behov och önskemål med sin resa så är man alltid med på de aktiviteter som man själv vill vara med på och helt efter ens personliga förutsättningar.

Hälsoresor och träningsresor skiljer sig även en hel del åt. Detta gäller dels alla de aktiviteter som ingår i resan, resenärernas önskemål och förutsättningar och även en hel del övrigt som det alltid kan vara bra att tänka på innan man packar sin resväska och kommer ner till oss.

På grund av allt detta ovan nämnt så har vi också sammanställt alla de saker som kan vara bra att tänka och att ha med i bagaget innan vi ses här i värmen på Gran Canaria.

Inför din hälsoresa

När det gäller din hälsoresa så är det alltid bra att veta att alla våra instruktörer som leder passen alltid visar och utför rörelser och övningar som alla är mjuka och lätta att ta efter samtidigt som dessa alltid visas i ett lugnt och behagligt tempo.

Önskar man sedan som deltagare öka svårighetsgraden och intensiteten så kan man såklart alltid välja att göra så själv om man vill.

Att komma ihåg att packa kläder som är behagliga att röra sig i för de aktiviteter som man vill vara med på är också alltid viktigt. Då det även kan bli lite kyligare under utflykter som går till öns norra delar och även under kvällstid under november till och med mars månad så är det också bra om man tar med en tjockare tröja och lättare jacka.

Bra skor som är anpassade efter resans aktiviteter och utflykter men även för shopping och restaurangbesök är alltid viktigt att ha med. Om man står under läkarvård och äter några särskilda typer av mediciner så vill vi gärna veta hur det ligger till med din hälsostatus innan du kommer ner till oss och även att du har dubbelkollat med din läkare att din resa är okej.

Om du äter mediciner eller har behov för annan utrustning eller hjälpmedel i din vardag, så se alltid till att du har dessa med dig så att dessa räcker under hela resans gång.

Det är också bra att vara beredd på att solen kommer att varm, så se gärna till att  ha med solhatt, keps, solglasögon och hög solskyddsfaktor (SPF +50) redan innan du kommer ner på din hälsoresa.

 

Se även gärna över om du behöver teckna en extra reseförsäkring inför din resa hos oss. Du kan hitta en bra och prisvärd reseförsäkring hos vår partner Europeiska ERV här på vår hemsida om du skulle vilja.

Har du frågor eller funderingar kring allt från ditt boende, aktiviteter under resans gång eller om det finns svenskt kaffe på hotellet, tveka inte att höra av dig med dina frågor till oss.

För dig som kommer på träningsresa

Om det är en härligt intensiv och rolig träningsresa som lockar dig till oss på Gran Canaria så kommer du definitivt inte att bli besviken. Under allt från en svettig weekend och upp till 14 träningsfyllda dagar så kommer du att drillas av våra svenska tränare och instruktörer.

Även om du kommer att bli coachad och pushad av vårt team så är det också bra att vara medveten om att du alltid är med efter dina egna förutsättningar och önskemål. Du är med på den- eller de aktiviteter som du vill och inga måsten eller press kommer att finnas från tränare eller instruktörer.

Till sin träningsresa så är det alltid bra att ta med skor som är anpassade för både utomhusträning och till träning inomhus på Gym precis som man även behöver ta med kläder som också är avsedda för både och.

Många som kommer till oss på en utmanande och rolig träningsresa äter också kosttillskott av olika slag. Proteinpulver hjälper musklerna att återhämta sig och är alltid bra att komma ihåg att ta med sig på sin resa ihop med eventuella övriga kosttillskott som man kan tänkas att äta.

Har man egen utrustning som man också föredrar att använda på gymmet eller utomhus som exempelvis träningshandskar, lyftarbälte, gummiband, yogamatta, foamroller eller liknande så är det också bra att man packar ner detta i sin resväska och tar med sig. Allt från gummiband, träningsmattor, foamrollers m.m. finns även att hitta hos oss på plats om man hellre skulle önska det.

Förhandsboka dina behandlingar hos vårt Fysioteam

Även vid våra träningsresor så vill vi gärna på förhand också veta om du står under läkarvård, om du äter några särskilda mediciner eller om det finns någon annan viktig information kring din hälsa som vi behöver har kännedom om. Står du under läkarvård i Sverige så kolla alltid med din läkare innan du bokar din träningsresa hos oss.

Skulle du också behöva teckna en extra reseförsäkring så hittar du som tidigare nämnts en prisvärd reseförsäkring här på vår hemsida genom vår partner Europeiska ERV.

För många som kommer till oss på våra hälso- och träningsresor så brukar också massagebehandlingar från våra duktiga massageterapeuter och idrottsmassörer vara bland det allra mest populära under resans gång.

Då de flesta tider hos vårt Fysioteam även brukar bli uppbokade redan under första dagen på resan så kan det också vara bra att förhandsboka de behandlingar som man önskar få redan innan man kommer ner till oss.